UNLOCK! RESULT

Sveobuhvatan program ličnog pomaka

Increase Brand Awareness

Vrijednost koja u Unlock-u kao kompaniji i kroz Unlock! programe visoko kotira je snažna orijentacija na rezultat. Iz te vrijednosti potekao je i program Unlock! Result, u koji smo utkali znanja iz psihologije, coachinga te svoje dugogodišnje iskustvo rada sa ljudima, promatranja i učešća u kreiranju izvrsnih rezultata, ali i promašenih prilika, neispunjenih potencijala, neostvarenih želja i neispunjenih života.

Kome je namijenjen program?

Unlock! Result je intenzivan program, namijenjen osobama koje se osjećaju “zakočeno” u jednom ili više segmenata svog života. 

Svi smo nekad bili tu. Ili ćemo biti. Živimo svoj život u potrazi za punim smislom, prema vrijednostima koje su nam važne i svako od nas na tom putu traži neku svoju autentičnost, smisao i rezultat kojim će biti zadovoljan, koji će za njega / nju značiti “živim ispunjen život”, “zadovoljan/na sam svojim životom”, “živim u skladu sa svojim vrijednostima”, “živim onako kako sam htio / htjela”.

Međutim, taj put je rijetko brz i lijep, a mi nismo uvijek u svojoj punoj snazi, koja bi nam omogućila da ga prođemo onako kako bismo željeli. I onda se desi da negdje zapnemo. Zastanemo. Ne postižemo ono što bismo htjeli. Nezadovoljni smo sobom / situacijom u kojoj smo, a nemamo osjećaj da su nam vlastiti resursi i metode dovoljni da promijenimo situaciju u kojoj smo.

 

Kako te situacije izgledaju?

“Uživam u trčanju. Važno mi je da na tom polju postižem izvrsne rezultate. Ulažem puno energije i resursa tu. Međutim, nikako ne uspijevam da ostvarim zacrtane ciljeve – prvo mjesto u trci u kojoj želim biti prvi, željeno vrijeme ili neku drugu pobjedu. Zapeo sam, i to više nije stvar količine uloženih resursa, nego je očigledno da nešto ne radim kako treba.”
F., 36, strastveni trkač i IT-evac
“Volim svoj posao. Radim u prodaji. U kompaniji sam dugo vremena i generalno sam zadovoljan. Međutim, muči me što nikako ne uspijevam da ostvarim svoje ciljeve u skladu sa planovima, i nikako da dođem do tog bonusa koji ciljam. A znam da imam kapacitete za to. Nešto je pogrešno, ali ne znam šta.”
M., 29, prodavač osiguranja
“Već neko vrijeme želim da pokrenem vlastiti biznis. Sigurna sam da imam znanje, odličnu ideju, složila sam biznis plan i imam novac koji mogu da uložim, ali nešto mi nedostaje da mogu da se odvažim na taj put i sad to sve stoji i jako sam nezadovoljna time.”
N., 31, buduća uspješna preduzetnica
Uvijek su mi bili važni odnosi koje gradim sa drugim ljudima i uglavnom sam bio zadovoljan tim odnosima, ali već neko vrijeme postoji jedan ili više odnosa koji ne funkcionišu iz nekog razloga i nisam sretan sa sobom u tim odnosima a ne uspijevam da se pomaknem i napravim neki napredak.
I., 35, nesiguran voditelj jednog tima
Moja romantična veza sa mojim partnerom je negdje zapela. Nisam sretna s tim, a ne uspijevamo se pomaknuti na bolje, promijeniti bilo sta ili izaći iz veze. Ne znam šta uraditi.
E., 35, nezadovoljna partnerica

Ono što im je zajedničko ovim situacijama jeste da te sprečavaju da živiš svrhovit i sretan život, da bole, žuljaju, opterećuju, crpe energiju. I da snažno želiš da mijenjaš nešto vezano za njih.

Unlock! Result je program koji će vas povesti na put:

 • samorefleksije, otkrivanja i spoznavanja na koji način su vaši obrasci ponašanja povezani sa vašom osobnošću / crtama ličnosti i samim tim – na koji način utječu na to gdje ste sad
 • istraživanja vlastitih potencijala i resursa u pronalasku rješenja problema / poteškoća / izazova s kojim ste se susreli na način prilagođen samo vama, i koji će dovesti ne do ispravnog rješenja, nego do rješenja s kojim ćete Vi biti ispunjeni, sretni, zadovoljni
 • aktiviranja u smjeru rezultata koje postavite kao svoj cilj
 • mnogo učenja o sebi, pomjeranja granica, izlaska iz zone komfora i ono najvažnije – integrisanja tog novog obrasca u svoju svakodnevnicu, čineći tako sebe spremnijim na izazove koje budućnost nosi

Idealan polaznik programa

Kada smo kreirali ovaj program, znali smo da će njegovi rezultati o nekoliko ključnih osobina naših klijenata koji se odluče da prođu kroz program, njihovoj motivaciji i pristupu. I, koga smo to vidjele?
 • Ti si neko kome je lični rast i razvoj visoko na listi prioriteta i vrijednosti
 • Kada razmišljaš o promjeni, ne razmišljaš na način da trebaš biti otvoren za promjenu, razmišljaš o promjeni kao o životnoj vrijednosti
 • Aktivno se baviš sobom, samosvjesna si osoba, razumiješ koncept ličnog razvoja
 • Spreman/na si uložiti mnogo energije u rad na sebi
 • Voliš da učiš
 • Svjestan/na si vlastite odgovornosti kada je u pitanju lični razvoj – svjestan/na si činjenice da svaki korak, odluka, promjena, dolazi od tebe, a da su svi okolni faktori – samo faktori

Ako te zanima šta se sve krije u fazama ovog program:

Kada smo kreirali ovaj program, znali smo da će njegovi rezultati o nekoliko ključnih osobina naših klijenata koji se odluče da prođu kroz program, njihovoj motivaciji i pristupu. I, koga smo to vidjele?
 • 1
  Inicijalni razgovor (ugovaranje promjene)
 • 2
  Refleksija (psihološko testiranje, simulacije, intervju)
 • 3
  Moja transformacija (coaching)
 • 4
  Moja motivacija (coaching i edukacija)
 • 5
  Novo JA (coaching)

.. a koji traje 1,5 mjesec, saznaj na: naida.pervan@unlock.ba

Naida Pervan

Poduzetnica, osnivačica Unlock kompanije, organizacijska psihologinja, trenerica ličnog i profesionalnog razvoja, HR konzultantica i AOEC coach